söndag 21 oktober 2007

Kungligt Bröllop?

Häromdagen handlade löpsedlarna om ett eventuellt giftermål mellan kronprinsessan Victoria och hennes pojkvän Daniel Westling. Tydligen så har UD ansökt om extra resurser för ett eventuellt kungligt bröllop 2008.

Kan inte kungahuset stå för kalaset själva? Till och med jag som lever på existensminimum betalar min lilla beskärda del i skatt för att kungahuset ska leva gott. Är det inte förresten på tiden att avskaffa monarkin snart?

Artikel i SvD

------------------------------------------------------------

För några dagar sedan läste jag om en undersökning där frågan handlade om allmän värnplikt. Majoriteten av de tillfrågade ville avskaffa den allmäna värnplikten och ersätta den med en yrkesarmé.

Jag undrar vad som menas med allmän värnplikt? När jag mönstrade så hade jag inte så mycket val. Jag försökte verkligen undkomma värnplikten, men lyckades inte så bra med det. Med facit i hand så ångrar jag dock inte min värnplikt...

Men jag är ärlig när jag säger att INGA av mina vänner som är födda på 80-talet har gjort militärtjänstgöring. Vill man inte så slipper man alltså.....Så ordet värnplikt känns väl lite förlegat??

---------------------------------------------------------------------

Angående ett blogginlägg jag läste häromdagen..

Är det inte dubbelmoral att se nedlåtande åt folk som vill bli kända genom att visa ballen framför TV-kameran samtidigt som man själv tittar väldigt mycket på pornografi?

Näe...porra mera grabbar! :)

läs mer om: kungahuset, kronprinsessan, Victoria, Daniel Westling, Värnplikt, Militärtjänstgöring, Porr

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej jag heter Patrik Ekström och är reporter på Svenska Dagbladet. Skulle du kunna ringa mig på 08-135907. Eller emaila ditt nummer eller email till patrik.ekstrom@svd.se.

Anonym sa...

Du �r utmanad!http://stalkeranna.blogg.se/1193251308_frsta_utmaningen.html

Anonym sa...

Har länge gått i precis samma tankar, och när jag fick höra nyheten att UD ville äska pengar för ev. bröllop tyckte jag måttet var rågat. Jag är minst lika fattig som du och förstår inte varför jag skulle vara med och sponsra bröllopsfester för kungabarnen och deras bratpolare.
Därför startade jag häromdagen en grupp på Facebook, "Privatisera Kungahuset".
Kungahuset AB. borde ju egentligen varit startskottet i rådande privatiseringstrend.