söndag 24 juni 2007

Midsommar

Jag hade en trevlig midsommar. Jag, Jonas och hans flickvän åkte ut till en i sthlm närbelägen ö och firade midsommar med en gemensam vän och hans familj och andra vänner till honom. Det var god mat, snaps, snapsvisor, dans runt stången och fest på logen på kvällen. En aning ont i ryggen fick jag av att sova i tältet, men annars mådde jag bra dagen efter om än lite seg :)

Någon mer än mig som tycker att "världens fulaste" hund har vissa likheter med Gismo i Gremlins? Den är så ful att jag tycker den är söt...ful-söt :)

Sen kan man ju alltid diskuttera fenomenet att det finns en tävling där världens fulaste hund koras. Typiskt USA..

Elwood, fulaste hunden i världen?:

Gismo:

Däremot så kan jag hålla med om att den framlidne hunden Sam, som flera år i rad blev utnämnd till världens fulaste hund, verkligen är ett monster till hund!

Sam:


Läs mer om: Hund, Hundar, Midsommar, Midsommarfirande, ful

onsdag 20 juni 2007

Paul Potts

Jag måste bara klistra in Pauls framträdanden av semifinal och final också i "Britain´s Got Talent" där han gick hela vägen och vann.

Vad som gör Paul så fantastisk hos mig är inte enbart sången. Han är en duktig operasångare, men troligtvis inte tillräckligt bra för de största operahusen. Men det är inte vad talangtävlingar handlar om. Paul Potts, en person med dåligt självförtroende, som till vardags säljer mobiltelefoner och bor i South Wales, kliver in på scen och får juryn att gråta och hela publiken i extas med sin underbara sångröst. Jag ryser varje gång jag ser hans framträdanden. Fantastiskt!!

Semifinal:



Final:



Bloggar.se om: Opera, Paul Potts, Talangtävling, Musik, Britain´s Got Talent
Länk: Britain´s Got Talent

tisdag 19 juni 2007

Opera

Ingen annan musik än Opera och Klassiskt kan framkalla så mycket känslor hos mig.
Jag måste dela med er av denna film som jag såg precis. Filmen visar Paul, en mobiltelefons-försäljare som tävlar i den brittiska talangtävlingen "Britain's got talent".

Jag ryser...så fullkomligt vackert!



Stay Gay!

Läs mer om: Opera, Musik

lördag 16 juni 2007

R.I.P

Denna vecka har varit jobbig för mig. I Måndags avled en nyfunnen vän till mig. Vi hade bara känt varandra knappt ett år, men det var en sån där person där kemin fungerade bra och där det kändes som om man känt varandra hela livet.

Han och hans flickvän hade varit ute och tagit några öl på söndagen och gått hem och lagt sig. Han låg död i sängen på måndag morgon. R.I.P

Det går bättre och bättre på jobbet. Jag är ovan med att jobba natt så jag känner mig rätt sliten, speciellt då jag arbetat 3 nätter i rad. Varje arbetspass är på 10.5 timmar. *Gäspar*

Stay Gay!

söndag 10 juni 2007

Homoadoption

Min tatuerare/vän växte upp med en mamma, en alkoholiserad mamma som inte alls brydde sig om barnen, som inte brydde sig om de var hemma eller ute på stan, som inte gav dem någon uppmärksamhet eller kärlek. Deras pappa lämnade dem tidigt och har aldrig hört av sig sen dess. Min väns lillebror, som mådde mest dåligt, fick chansen att vara sommarbarn hos ett par ute på landet. Det var den bästa sommaren i hans liv, där han fick massor av kärlek och mådde väldigt bra. Paret ville senare adoptera honom, men fick avslag. Pojken placerades i ett fosterhem där han vantrivdes, han flyttades runt bland olika fosterfamiljer och fick en trasig uppväxt med allt vad det innebar. Han kunde fått en fin och kärleksfull uppväxt, men berövades detta av samhället. Paret bestod av två homosexuella män, och alla vet ju hur skadligt detta kan vara för ett barn. Inte sant?

Homosexuella kan idag prövas, precis som alla andra, för att genomföra en adoption. Ett stort problem är dock att många länder ej tillåter homosexuella par som adoptivföräldrar. De menar väl att barnen mår bättre av att svälta/prostituera sig/knarka på gatan än att uppfostras av något så omoraliskt som ett homosexuellt par. Barnen kan ju ta stor skada…

Ibland känns det som om tiden går väldigt snabbt, men ofta känns det som om den står stilla.

’Jag har två pappor, två äkta pappor’, sjunger Terrence som bor i Holland. Låten handlar om hans uppväxt med sina pappor och framfördes på en välgörenhetsgala 2004. Jag blir varm inombords när jag ser detta uppträdande. Så fint!



Läs mer om: Homoadoption, adoption, Homosexualitet, HBT, Samhälle

lördag 9 juni 2007

Pitbulls - Farliga??

Många bostadsföretag i sverige, bl.a Svenska Bostäder, förbjuder boende med sk. kamphundar, tex. Pittbull terrier och Amstaff.

Men är pitbull en så farlig hund som så många vill få den till att vara? Formas inte en hund efter sin ägare?

Är det inte bättre att få stopp på de avskyvärda hundslagsmålen, än att som bostadsbolagen förbjuda kamphundar i deras boende?

Varför jag tar upp detta ämne är att en vän till mig nyligen nekats boende pga sin hund, en pitbull som är väldigt söt, snäll och inte minst barnkär.

Nedan klistrar jag in en film i ämnet.

Läs mer om: Pitbull, Pitbull terrier, kamphundar, djurplågeri, youtube, svenska bostäder

fredag 8 juni 2007

Skola fälldes, mobbad får upprättelse

15 åriga Kristian Kabelacs, som tidigare i år röstades fram till årets kämpe på QX Gaygala, tilldömdes 30 000 kronor, vilket skolan han gick på skall betala i skadestånd för de trakasserier Kristian fick stå ut med på grund av hans sexuella läggning. Detta efter en förlikning mellan Jönköpings kommun och Homo (Ombudsmannen mot diskriminering på grund av sexuell läggning).

Är du trakasserad på skola/jobb pga din sexuella läggning? Gör som Kristian och många andra och anmäl till Homo. Ta ingen skit!

Läs mer i Aftonbladet, Expressen och Jönköpingsnytt


Läs mer om: Kristian Kabelacs, Homo, Mobbing, Jönköping, HBT, Gay

måndag 4 juni 2007

Mördad för sin läggning

Återigen har Facundo Unia skrivit en artikel på temat "mördad för sin läggning" på sidan QX, där han uppmärksammar de mord som skett genom åren. Mord på män på grund av att de varit homosexuella.

Denna artikel handlar om två mord som begicks av samma gärningsman. Läs artikeln här

Jag har tidigare länkat till samtliga av Facundos artiklar.
Du finner dem här

Tydligen så gick inte allt så lungt till under gårdagens parad i Riga. Aftonbladets reporter, Åsa Petersen, var på plats och skadades i samband med att motdemontranter kastade smällare mot de deltagare som var på väg ifrån det inhägnade området. Det gör mig så förbannad att människor attackeras på grund av att de är sig själva! Läs mer i Aftonbladet

Läs mer om: Mord, Hatbrott, Homosexualitet, Riga, Facundo Unia, QX

söndag 3 juni 2007

Regnbågens färger i Riga

Idag genomfördes en pride-parad i Riga, vilket säkert kändes nervöst för de deltagande med tanke på det motstånd som finns i Landet. Ca 1000 personer deltog, och lika många motdemontranter som dock var relativt osynliga. Detta var första gången paraden var laglig. Dags för Ryssland att vakna upp också? Se bilden från paraden på: QX

Någon som läste debattartikeln i fredags i DN med bl.a Alf Svensson och Thorbjörn Fälldin i spetsen? Ett av de mest skrämmande debattinlägg jag läst på länge. Min fråga är vad äktenskap har med biologiska faktorer att göra?! Men med Alf Svensson som medförfattare så förvånas jag i och för sig inte av dessa trångsynt homofobiska tankar...

Ett svar på debattartikeln med rubriken "Barnsliga argument" publicerades i gårdagens DN







Stay Gay!

lördag 2 juni 2007

Vidrig skvallersida..

Skandalextra heter sidan som blivit uppmärksammad i Aftonbladet denna vecka, en sida som sprider lögner om kändisar. Man kan bl.a läsa om hur Carola hade sex med "Idol-Sebasitan" på en toalett. För 25 kronor kan du läsa mer om Carolas sexliv, eller varför inte betala en slant för att se Mikael Persbrandts snopp, titta på bigbrother-sexorgier eller för att få reda på vilka kändisar som snortar ladd?

Maken till lågvattenmärke får man leta efter...

Sidan drivs att ett helsingborgsbaserat företag som heter Nöjessåpan AB



Läs mer om: skvaller, kändisar, skandalextra, carola, sex, sebastian, idol