onsdag 19 november 2008

Melodifestivalen / Artist misstänkt för dråpförsök

Häromdagen skrev Aftonbladet en artikel som byggde på något de allra flesta redan visste om, att det är några få som styr vilka artister/låtar som deltar i tävlingen. Detta och om ”fusket” bakom urvalsprocessen har jag skrivit om tidigare i min blogg:

Bidragsfusk i Melodifestivalen

Jag tycker det är viktigt med ett kvalitetstänk för att behålla en hög nivå på tävlingen, men med tanke på de senaste årens resultat (ja, det är en tävling!) så är det nog dags för en förnyelse av styrande personer. Christer Björkman har styrt alldeles för länge.

Ämnet känns dock uttjatat. Mer intressanta artiklar på temat melodifestivalen är de som handlat om artisten som misstänks för dråpförsök alternativt olaga hot. Media väljer återigen att så långt som möjligt beskriva vem det rör sig om utan att delge läsarna ett namn. Varför inte bara skriva att det är Emilé Azar det rör sig om, istället för att dumförklara läsarna och skapa onödiga spekulationer?

Läs mer i Aftonbladet och Expressen

Läs mer om Melodifestivalen, Fusk, Christer Björkman, Musik, Artister, Hot, Dråp, Emilé Azar, Schlager, Tävling, Dråpförsök, Knivhot

1 kommentar:

Anonym sa...

Frågan du istället bör ställa dig är snarare varför media överhuvudtaget ska ange namn eller ens på något sätt försöka antyda vem den misstänkte personen, vem som helst, är i ett sådant tidigt skede som en anhållan? Även om åtalet läggs ner så har ju personen i fråga farit illa av den mycket negativa publicitet som skapats, felaktigt enligt min mening. Om åtal väcks dock, finns det starka skäl till att anta att personen i fråga är skyldig (annars skulle åklagaren inte väcka åtal), i detta skede är det rimligare att media, objektivt och med åsikter från båda parter, följer förhandlingarna och rapporterar om detta. Dessvärre så skapas en negativ bild av en person som hängs ut på detta sätt, även om det senare skulle visa sig att han/hon är helt oskyldig - det är endast media som är skyldiga till detta som inte borde rapporterat om det på ett sådant avslöjande vis.
//Juridikstudent