lördag 18 oktober 2008

Aftonbladet raderar blogg

Aftonbladet har, som de allra flesta nog känner till, ett bloggverktyg där tusentals användare är registrerade. Visste ni att Aftonbladet raderar inlägg som de anser vara stötande? Okej att stävja rent kriminellt innehåll, men att censurera och radera känns väldigt mycket Sovjet. Vart tog yttrandefriheten vägen?

Jag skulle aldrig i livet blogga under sådana kompromisser. Gör om, gör rätt!

Denna blogg blev raderad av Aftonbladet: Motherwitch

För övrigt så tycker jag att denna är väldigt intressant.

Läs mer om Aftonbladet, Censur, Blogg, Yttrandefrihet

6 kommentarer:

Anonym sa...

Motherwitch bröt avtalet hon hade med Aftonbladet, inte en gång heller utan flera gånger. Hon har länkat till sidor med olagligt innehåll. Så har även du gjort, men du har inget avtal med Aftonbladet. Detta har inget med yttrandefrihet, utan om avtalsbrott.
Du kan ju själv ta och fråga fotografen Rolf Andersson på Aftonbladet om han tycker det är okej med upphovsrättsbrott av hans bilder på sidan Kriminellt.wordpress.
Om förtal och brott mot PUL är okej kan du även dra iväg ett mejl till Datainspektionen och fråga om. Vad jag vet får man inte som privatperson lagra personuppgifter strukturerat.

Anonym sa...

Såg visst att grundaren bakom kriminellt själv har insett att sidan är olaglig och sätter servern utomlands. Då är det väl bara till att vänta innan denne publicerar namnet på sig själv på den sidan.

Mike75 sa...

Fotograf:
Avtal som inskränker på yttrandefriheten. Ja, det bekräftar bara ytterligare vad jag anser om den bloggtjänt Aftonbladet tillhandahåller.

Det är väl något mellan Rolf och sidan kriminellt.wordpress?. Jag har ingen aning om vad han tycker om det.

Anonym sa...

Att blogga via aftonbladet är inget som är en rättighet. Trots allt är det de som pröjsat för serverutrymmet. Nä, att som Motherwitch springa och lipa för att hon brutit avtal känns så...konstigt?

Anonym sa...

Aftonbladets bloggtjänst är värdelös med allt. Inklusive funktionalitet. Jag förstår inte hur nån kan vilja blogga där. Dessutom suger hela tidningen apa.

Mike75 sa...

Fotograf>Ett klokt beslut av dem i såntfall, för sidan är väldigt bra. Inte sant?

Bippoqueer> Stort tack för din omtacke i tidigare inlägg. Det värmde! *kram!*